Bezoek ook eens onze fysieke winkel in Enschede.

Bestellingen worden verstuurd op ma & do.

Edelstenen & Mineralen

Algemene informatie

Aardbeienkwarts is een roze gespikkelde, licht doorschijnende steen behorend tot de macrokristallijne kwarts-familie.

Werking

Liefde, vreugde en genieten van het leven.

Aardbeienkwarts bevordert liefde, genieten van kleine dingen, humor en vreugde en is daarom goed tegen innerlijke onrust en spanningen. De steen helpt positieve affirmaties bekrachtigen en heeft een positieve uitwerking op het hart.

Verzorging

Aardbeienkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

Chakra

Hart chakra (4e)

Sterrenbeeld

Weegschaal

Etymologie

Kwarts komt van het Duitse quartz en ‘aardbeien’ verwijst naar de roze kleur met donkerroze stipjes van de steen.

Vindplaats

Aardbeienkwarts wordt o.a. gevonden in Kazachstan.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

Algemene informatie

Barende steen of biotiet is een veel voorkomende donkere mica soort. Het kan zwart, grijs, donkergroen en bruin van kleur zijn. Het mineraal is opgebouwd uit dunne laagjes welke makkelijk afbrokkelen.

Werking

Barende steen is een beschermende, aardende en reinigende steen. Het beschermt tegen negatieve energie en verwijdert de effecten van negatieve energie en straling uit het lichaam. Het bevordert een goede doorstroming van levensenergie, chi of prana en bevordert een goede afvoer van energie die niet in het lichaam thuis hoort en helpt hiermee de natuurlijke balans herstellen. Daarnaast geeft de steen inzicht en overzicht. Het helpt om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden, zowel wat betreft het levenspad als praktische zaken, en helpt om op een gestructureerde en ordelijk manier te werken. Fysiek werkt barende steen ook reinigend en ontgiftend, bevordert cellulaire genezing en heeft een positieve werking op de ogen, reuma, jicht, ischias en verzuring. Deze steen is zeer geschikt ter ondersteuning van een bevalling. Het ontspant bijvoorbeeld de baarmoeder en het bekken en vermindert de pijn van de weeën.

Verzorging

Barende steen is heel kwetsbaar en kan beter niet met water gereinigd worden. 

Chakra

Basis chakra (1e)

Sterrenbeeld

Schorpioen

Chemische eigenschappen

Samenstelling: K(Mg,Fe)3AlSi3O10(OH)2, hardheid: 2,5 – 3 & dichtheid: 2,8 – 3,4.

Algemene informatie

Cacoxeniet is een ijzer aluminium fosfaat en kan geel, geelbruin, geelrood of geelgroenig van kleur zijn. Het vaak gevonden als insluitsel in amethist. De steen is doorzichtig tot doorschijnend.

Werking

Cacoxeniet stimuleert een positieve en open houding en vermindert stress en angst. Het helpt om beperkende gedrag- en denkpatronen en remmingen te verminderen. Cacoxeniet stimuleert spirituele groei en helpt bij meditatie en regressie om tot diepe en fundamentele inzichten te komen. Fysiek heeft het een positieve invloed op de hormoonhuishouding, cellen, hart, longen, hoesten en verkoudheid, griep, een beklemmend gevoel en problemen van het ademhalingsstelsel.

Verzorging

Cacoxeniet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

Chakra

Voorhoofd (6e) & kruin chakra (7e).

Etymologie

Cacoxeniet komt van de oud Griekse en betekent slechte gast. Met cacoxeniet vermengde ijzererts is vanwege het verhoogde gehalte aan fosfaat van mindere kwaliteit. Vandaar dat cacoxeniet een “slechte gast” is.

Vindplaats

Cacoxeniet wordt o.a. gevonden in Australië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Fe4(PO4)3(OH)3 – 12H2O, hardheid: 3-4 & dichtheid: 2,3-3,4.

Algemene informatie

Eilatsteen is een combinatie van turkoois, chrysocolla, malachiet en azuriet.

Werking

Eilatsteen bevordert innerlijke balans en harmonie. Het werkt rustgevend en kalmerend of opwekkend en stimulerend afhankelijk van wat je nodig hebt op een bepaald moment. De steen werkt beschermend en zet negatieve energie om in positieve energie en negatieve emoties in positieve. Onverwerkte emoties zoals pijn en boosheid worden naar boven gehaald zodat ze kunnen worden geuit en losgelaten. De liefdevolle en troostende energie van de steen zorgt ervoor dat dit proces op een zachte manier doorlopen kan worden. Eilatsteen bevordert daarnaast creativiteit, intuïtie, wijsheid en communicatie. Fysiek werkt eilatsteen reinigend, krampopheffend, ontgiftend, ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend, koortsremmend, pijnstillend, ontspannend en verkoelend. Het heeft een positieve werking op de lever, schildklier, longen, keel, botten, reuma, voorhoofdsholten, artritis, artrose, fibromyalgie, menstruele klachten, het hormoonstelsel en het immuunsysteem.

Verzorging

Eilatsteen kan beter niet met water gereinigd worden. 

Chakra

Hart chakra (4e), keel chakra (5e) en voorhoofd chakra (6e).

Etymologie

Eilatsteen is voornoemd naar Eilat in israel naar de eerste vindplaats van de steen.

Algemene informatie

Fadenkwarts is een type kwarts waarbij binnenin witte ‘draden’ of ‘snaren’ door het kristal lopen. Deze insluitsels vormen zich door het kenmerkende breken en opnieuw sluiten van het kristal. Het kwarts vormt zich vaak in vrij platte kristallen. Fadenkwarts is doorzichtig, met witte draden of snaren er doorheen.

Etymologie

Faden kwarts is vernoemd naar het Duitse Faden, wat ‘draad’ betekent.

Vindplaats

Fadenkwarts wordt onder andere gevonden in de Alpen, Rusland en Pakistan.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: hoofdzakelijk SiO, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.